Američka veleposlanica pri UN-u Nikky Haley kazala je u nedjelju da je “paranoja” sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una nakon nedavnih izbora u Južnoj Koreji razlog zbog kojeg je Sjeverna Koreja lansirala novi balistički projektil.

SAD će nastaviti “stezati obruč” oko Sjeverne Koreje putem međunarodnog pritiska i mogućih novih sankcija, kazala je za ABC.

Projektil je lansiran i blizu Rusije, napomenula je, dodajući da Kim na taj način neće zaslužiti sastanak s američkim predsjednikom Trumpom.

EU je ispaljivanje projektila nazvala prijetnjom miru i međunarodnoj sigurnosti, ali nije spomenuo nove sankcije protiv Pyongyanga, a Bijela kuća je ocijenila da je “nova provokacija” poziv na “uvođenje još oštrijih sankcija”.

Sjeverna Koreja je u nedjelju ispalila iz regije Kusong u blizini zapadne obale balistički projektil koji je letio 700 kilometara.

Komentiraj

PREKOEPA/JEON HEON-KYUN
Podijeli objavu
Prethodni članakRudeš novi prvoligaš
Sljedeći članakPREMIERLIGA Tottenham slavio protiv Uniteda
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.