Čelnik Mosta Božo Petrov na javnoj je sjednici održanoj u petak na središnjem zagrebačkom trgu pokazao svoju izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika da Most nezavisnih lista poslije izbora zbog dosadašnjih promašenih i za razvoj Hrvatske pogubnih politika neće koalirati niti sa SDP-om niti s HDZ-om, te da će ukoliko se to dogodi dati ostavku na mjesto predsjednika Mosta, a svoj eventualni saborski mandat dati Mostu na raspolaganje.

U izjavi stoji da zastupnici Mosta neće pojedinačno ulaziti u razgovore niti se jednostrano prikloniti niti jednoj koaliciji ili stranci pomažući im tako formirati Vladu, bez jasnih reformskih uvjeta i rokova koje može postaviti samo Nacionalno vijeće mosta. U slučaju da neki od zastupnika napuste platformu Mosta, osim isključivanja iz Mosta, Most će novac iz državnog proračuna za kampanju za to zastupničko mjesto vratiti u državni proračun.

Uz to ako se Most jednostrano prikloni nekoj koaliciji ili koalira s nekom strankom koja je upravljala Hrvatskom u proteklih desetak godina i time joj omogući većinu u Hrvatskom saboru jamčim da ću podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Mosta te svoj eventualni saborski mandat Mostu dati na raspolaganje, potpisao je Petrov.

Birače je pozvao da glasuju za Most koji jedini ima program i reforme koje jamče uređenu i razvijenu Hrvatsku od reforme javne i lokalne uprave, porezne politike, poticanja razvoja poljoprivrede, podizanje konkurentnosti, reforme pravosuđa i debirokratizacije u svim segmentima.

Vrlo važnim i nužnim smatra i reformu monetarnog sustava.

“Želimo jaku kunu i Hrvatsku narodnu banku koja neće biti samo mjenjačnica”, poručio je Petrov dodajući da sve te reforme koje se moraju provesti u određenom vremenu dovesti do otvaranja radnih mjesta i zapošljavanja.

Oko eventualne podrške Mosta vladajućoj političkoj opciji u Hrvatskom saboru neće biti cjenjkanja. Ili će podržati čitav naš paket predloženih reformi sa svim rokovima, ili će podrška izostati, rekao je Petrov.

Na novinarsku ocjenu da Most zapravo očekuje manjinsku Vladu kojoj bi u Hrvatskom saboru glasovima dao potporu za određene zakone i projekte Petrov je odgovorio da je to nemoguće s obzirom da bi se HDZ i SDP u slučaju manjinske vlade, prije nego bi ovisili o Mostu međusobno dogovorili o koaliciji.

Komentiraj

FOTO:Robert Anic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.