Hrvatski sabor nastavit će u utorak zasjedanje raspravom o prijedlogu prostornoga plana Parka prirode Biokovo.

Predloženim prostornim planom razrađuju se građevinska područja na Biokovu, čime će se izbjeći potreba izrade dvadesetak potencijalnih urbanističkih planova uređenja za područje Bikova.

 

  • Dokumentu se protivi većina jedinica lokalne samouprave na čijemu se području Park nalazi, a one upozoravaju da predložene granice Parka ne prate prostorno planske dokumente regionalne i lokalne razine.

 

Vlada, međutim, uzvraća kako je površina Parka utvrđena Zakonom o proglašenju planine Biokovo parkom prirode iz 1981. godine, te kako predloženi prostorni plan ne mijenja granicu parka, nego ju detaljno određuje.

Prije rasprave o predloženom dokumentu, zastupničkim klubovima dat će se pola sata za osvrt na različite teme, što obično traže kroz zahtjeve za stankom u zasjedanju, pa će sjednica početi u 9 sati.

Komentiraj

FOTO:Zeljko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.