Hrvatski će sabor u ponedjeljak glasovati o prošlog tjedna raspravljenim točkama, među ostalim i o prijedlogu ovogodišnjega državnog proračuna.

Ukupni proračunski prihodi projicirani su na 114, 9 milijardi kuna, a rashodi u iznosu od 122,4 milijarde kuna, što čini planirani manjak državnog proračuna od 7,5 milijardi kuna odnosno 2,2 posto BDP-a.

Na predloženi državni proračun za 2016. saborski zastupnici podnijeli su 94 amandmana, što je po brojnosti daleko od rekordnih 500-tinjak amandmana, ali je njihova ‘težina’ respektabilna, pa samo HNS-ovi iznose više od pola milijarde kuna.

Potpore političkim strankama, vjerskim zajednicama, subvencije trgovačim društvima, Ured predsjednice Republike, Ured bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, sigurnosne agencije –  najčešće su stavke s kojih bi zastupnici, odnosno klubovi uzimali sredstva i davali ih za druge namjene.

Hrvatski sabor bi u ponedjeljak trebao potvrditi i imenovanje novog ministra branitelja Tome Medveda, a po završetku glasovanja planirana je trodjedna stanka u zasjedanju.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.