Hrvatski je sabor u petak proširio dnevni red tekuće sjednice s 10 novih točaka, među kojima su i dvije oporbene interpelacije te SDP-ov prijedlog izglasavanja nepovjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku.

Karamarkov opoziv traže zastupnici SDP-a i HSU-ov Silvano Hrelja, koji smatraju da je prvi potpredsjednik Vlade, zbog poslovne povezanosti tvrtke “Drimia” u vlasništvu njegove supruge Ane s tvrtkom MOL-ova konzultanta Josipa Petrovića, “u okolnostima koje ukazuju na postojanje ozbiljne interesne povezanosti s fizičkim i pravnim osobama čiju su ciljevi i interesi suprotni interesima Hrvatske i hrvatskih građana”.
Drže da je time dovedena u pitanje mogućnost da Karamarko kao prvi potpredsjednik Vlade donosi objektivne i nepristrane odluke u interesu Hrvatske i hrvatskih građana.
O prijedlogu Karamarkova opoziva Sabor mora odlučiti najkasnije za 30 dana.
SDP interpelacijom traži odgovor Vlade na najavu banaka kako će na Međunarodnom sudu u Washingtonu pokrenuti arbitražni postupak protiv Hrvatske zbog zakona kojima je omogućena konverzija kredita u švicarskim francima, a Reformisti odgovornost za reguliranje rada na određeno vrijeme.
Sabor je glasovanjem zaključio ovotjedni rad, a zastupnici će se ponovo okupiti u ponedjeljak, 30. svibnja, na svečanoj sjednici u povodu Dana Hrvatskog sabora.

Komentiraj