Hrvatski će sabor u četvrtak nastaviti sjednicu raspravom o izvješću Hrvatske narodne banke za 2014., u kojoj je gospodarska aktivnost stagnirala na niskoj razini s kraja prethodne godine, što je rezultiralo padom realne aktivnosti od 0,4 posto.

Prije plenarne sjednice zasjedat će Odbor za inofrmiranje, informatizaciju i medije, koji bi trebao utvrditi prijedlog razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana i imenovanja vrštelja dužnosti ravnatelja.

Postupak Radmanova razrješenja pokrenuo je Nadzorni odbor HRT-a, koji je kao razlog razrješenja naveo nepoštivanje zaključaka o vođenju odvojenog HRT-ova računovodstva javnih i komercijalnih prihoda.

Koga bi Odbor mogao predložiti za v.d. ravnatelja, u Saboru se u srijedu nije moglo doznati.

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman u srijedu je uputio pisano očitovanje predsjedniku Hrvatskoga sabora Željku Reineru te članovima Odbora za informiranje, informatizaciju i medije u kojem odbacuje obrazloženje za postupak njegova razrješenja, koji je pokrenuo Nadzorni odbor (NO), navodeći da nema govora kako dužnost ne obavlja u skladu sa Zakonom ili Statutom HRT-a te da ne postupa po zakonitoj odluci Nadzornog odbora. U pismu je naglasio i da nisu ostvareni uvjeti za njegovo razrješenje kao glavnoga ravnatelja HRT-a.

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.