Hrvatski sabor u četvrtak nastavlja sjednicu raspravom o izmjenama Zakona o cestama kojim se planiraju ograničiti sredstva iz državnog proračuna za financiranje građenja i održavanja javnih cesta i željezničke infrastrukture.

Ograničavanje proračunskih sredstava od naplaćene trošarine na energente dio je fiskalne konsolidacije i financiranja rashodne strane državnog proračuna, navodi se u obrazloženju prijedloga.

Izmjenama Zakona o cestama vozila hitnih službi odnosno policije, vatrogasaca, hitne pomoći i gorske službe spašavanja oslobađaju se plaćanja cestarine za korištenje autocesta.

Predložene izmjene trebale bi omogućiti i rasterećenje proračuna jedinica lokalne samouprave s brdsko-planinskih područja za redovno održavanje cesta u zimskim uvjetima.

Komentiraj

FOTO:HINA/ POOL/ Damir SENÈAR/ ua
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.