Hrvatski sabor u petak će nastaviti sjednicu raspravom o izvješću Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Fina) za 2014.

Prije sjednice sastat će se Odbor za medije kojemu bi ministar kulture Zlatko Hasanbegović trebao obrazložiti zašto je razriješio Stručno povjerenstvo za neprofitne medije prije isteka mandata.
Ujutro će zasjedati i Mandatno-imunitetno povjerenstvo, koje treba potvrditi zamrzavanje zastupničkog mandata zadarskoga gradonačelnika Božidara Kalmete (HDZ), koji se iz Sabora povlači jer misli da istodobno ne može kvalitetno obnašati obje dužnosti.
“Odlučio sam zamrznuti mandat zbog dva razloga. Jedan je jer sam to obećao kad sam izabran za gradonačelnika Zadra još u prošlome mandatu, kada sam učinio isto. Drugi je razlog što uistinu mislim da se te dvije funkcije, gradonačelnik Zadra i saborski zastupnik, ne mogu obnašati kvalitetno istovremeno. Zadar je veliki grad, nije to neko malo mjesto, uz dužno poštovanje. Vođenju grada kakav je Zadar treba se posvetiti kao i poslu zastupnika pa bi definitivno jedna funkcija patila. Dok sam gradonačelnik, posvetit ću se gradu, tako sam obećao građanima”, rekao je Kalmeta za Hinu.
Odbor za izbor i imenovanja trebao, nakon povratka bivših članova Vlade u zastupničke klupe, do kraja popuniti preostala mjesta u saborskim odborima.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.