Hrvatski sabor u srijedu je odredio još jednu stanku, ovoga puta na zahtjev HSP-a dr. Ante Starčević, a zbog prosvjeda pirotehničara na Markovu trgu.
Tražimo stanku zbog dolaska pirotehničara koji žele ukazati na svoje probleme, rekao je Ivan Kirin (HSP-AS) za rasprave o Izvješću o provedbi Plana upravljanja imovinom u vlasništvu države za prošlu godinu.

Oko 300 pirotehničara iz cijele Hrvatske okupilo se prijepodne na središnjem zagrebačkom trgu kako bi upozorili na neodrživo stanje u sustavu razminiranja te su u prosvjednoj povorci, noseći transparente, došli na Markov trg.

Najavili su da će u podne zatražiti sastanak u Vladi s premijerom Tihomirom Oreškovićem, a ne bude li to moguće, Vladi i Saboru predat će svoje zahtjeve.

“Vratimo dostojanstvo pirotehničarima”, “Postani pirotehničar – najveći rizik za najmanju plaću”, “Kolektivni ugovor spas za pirotehničare”, “Koliko vrijedi život pirotehničara?”, “Hoćemo raditi i od rata živjeti!”, “Dok mi ginemo, vi zbrajate profit”, “Košnja trave 10 kuna po metru kvadratnom razminiranje šikare 2,68 kuna po metru četvornom” – neke su od poruka kojima pirotehničari upozoravaju na probleme s kojima se suočavaju.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.