Sabor u petak nije skinuo imunitet zastupnicima Vlahi Orepiću (Most) i Petru Škoriću (HDZ) držeći se uhodane prakse da ne skida imunitet kad se radi o privatnim tužbama.

Da se Škoriću skine imunitet, odnosno da Sabor odobri pokretanje kaznenog postupka protiv njega zbog kaznenog djela protiv časti i ugleda uvredom, zatražila je novinarka Maja Sever putem svog odvjetnika Čede Prodanovića.

Sever ga tereti zbog uvredljivog komentara koji je 11. rujna objavio na svom Facebook profilu povodom ukidanja HRT-ove emisije “Hrvatska uživo”, čija je Sever bila urednica, rekao je predsjednik MIP-a Žarko Tušek (HDZ).

Škorić je, naime, naveo da je “Maja Sever postala najbolji primjer SDP-ova propagadista koji promovira propalu totalitarističku ideologiju i da je licemjerno da emisiju ‘Hrvatska uživo’ uređuje osoba koja mrzi sve hrvatsko”.

Skidanje imuniteta Orepiću zatražio je privatni tužitelj Zlatko Koštić, bivši načelnik ureda glavnog ravnatelja policije zbog kaznenog djela klevete. U oba slučaja, članovi Odbora jednoglasno su i bez rasprave zaključili da zastupnicima ne treba skidati imunitet.

Komentiraj

FOTO: HINA/ Denis CERIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.