Mostov saborski zastupnik Miro Bulj pozvao je u srijedu sve nadležne, od premijera i ministara do saborskih zastupnika, da zaštite hrvatske građane koji su podizali kredite u austrijskim RBA zadrugama i štedionicama, a danas su, upozorio je, zbog takvih kamatara dovedeni u blokade.

 “Te štedno-kreditne zadruge, bez dozvola i uz pomoć pravosudnih institucija, provodile su ovrhu nad imovinom hrvatskih građana, izbacivali ih na cestu, ovršile im račune i to sve nezakonito i na protuustavan način”, rekao je Bulj u Saboru, nakon stanke koju je zatražio u ime Kluba zastupnika Mosta.

Jučer ga je, kaže, zvala osoba koja je podigla 20 tisuća eura, nakon 12 godina dužna je još 38 tisuća, a do sada je vratila 50 tisuća eura.

“Naši sugrađani neće se moći odblokirati ako se u to ne uključi sustav. Ako smo nemoćni treba pozvati vladu, a ako su dosadašnje vlade bile nemoćne, treba pozvati premijera Oreškovića, potpredsjednike vlade Karamarka i Petrova, predsjednicu Republike i DORH i da se istraži dokumentacija i pokrene kolektivna tužba”, rekao je Bulj.

Izrazio je uvjerenje da Sabor kao institucija može zaštiti Hrvatsku i četiri milijuna njezinih stanovnika od lihvara i kamatara.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.