Saborska je većina, po neslužbenim informacijama, u četvrtak poslijepodne neuspješno pokušala okupiti kvorum kako bi odmah u dnevni red uvrstila i raspravila prijedlog razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana i imenovanje vršitelja dužnosti Siniše Kovačića.

U sabornici se tako poslijepodne okupilo više od 70 zastupnika, no nakon što su je napustili oporbeni zastupnici koji su sudjelovali u raspravi o izvješću HNB-a za 2014., ostalo ih je nedovoljno za glasovanje o proširenju dnevnog reda.

>> GORAN RADMAN NAJAVIO TUŽBE I UPOZORAVA: Moja smjena mogla bi imati opasne posljedice po HRT kao i po Republiku Hrvatsku

Predsjednik Sabora Željko Reiner zatim je zaključio rad i najavio da će se sjednica nastaviti u petak, no ne i o kojoj će se točki raspravljati.

Uobičajene informacije čime će se nastaviti rad nema za sada ni na saborskoj internetskoj stranici, no neslužbene informacije govore da će se na samom početku sjednice glasovati o proširenju dnevnog reda, nakon čega bi trebala uslijediti rasprava o Radmanovoj smjeni.

Komentiraj

FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.