Goran Sablić odlično je startao na klupi Splita – u četiri utakmice skupio je deset bodova i ‘crvene’ doveo do četvrtog mjesta i samo dva boda zaostatka za trećim Dinamom, kojeg je u petak njegova momčad i pobijedila, nanijevši im tako drugi uzastopni poraz u HNL-u.

Sablić je čestitao svojim igračima kazavši kako su odigrali ‘maestralno’. “Ovo je velika pobjeda za igrače i klub. Prvo poluvrijeme smo bili ravnopravni i čak bolji od Dinama i zasluženo smo poveli. Drugi dio smo se svjesno povukli, čekali igru na kontru i polukontru. Dinamo je imao svojih prigoda, teško je takvu momčad ostaviti bez šansi”, kazao je nakon utakmice.

Mirko Oremuš stradao je u duelu s Markom Pjacom. Kako kaže Sablić, prevezen je u bolnicu i još se ne zna kakvo je stanje s njim.

“Samopouzdanje raste iz dana u dan. Nema mjesta euforiji ni prije ni sad. Ono što želim je samo rad, rad rad”, objašnjava Sablić i kaže kako želje i ciljevi ostaju isti – svaku utakmicu biti sve bolji.

Na pitanje je li pobjeda nad Dinamom neočekivana Sablić odgovara kako pred igrače uvijek postavlja visoke ciljeve. “To je jedini način da napredujemo. Želimo svakoga pobijediti, i to je draž nogometa. Split je stabilan klub koji pripada vrhu hrvatskog nogometa i ova pobjeda nije nikakvo iznenađenje. Volio bih da se to što češće događa jer je bolje za naš nogomet”, zaključio je Sablić.

Komentiraj

FOTO:Ivo Cagalj/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.