Rusija je opovrgla u petak da pruža pomoć talibanima koji se bore protiv vladinih snaga i NATO-a u Afganistanu, kao što je dao naslutiti prethodnog dana američki general, te osudila “laži i ekstravagantne teorije” Washingtona.

“Radi se o apsolutno lažnim izjavama”, kazao je agenciji Ria Novosti Zamir Kabulov, posebni predstavnik Kremlja za Afganistan koji vodi i odjel zadužen za tu zemlju pri ministarstvu vanjskih poslova.

“To su ekstravagantne teorije da bi se opravdao kolaps američkih vojnika i političara u afganistanskoj kampanji. Ne može biti drugog objašnjenja”, dodao je on.

U govoru pred američkim Kongresom, general Curtis Scaparrotti, šef snaga Sjevernoatlantskog saveza u Europi, kazao je da Moskva “možda” opskrbljuje talibane. Nije precizirao o kakvoj se vrsti opskrbe radi, o opremi, oružju ili nečem drugom.

Komentiraj

FOTO: EPA/VALDRIN XHEMAJ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.