Predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu i nezavisna saborska zastupnica Gordana Rusak u utorak je ponovila svoju podršku cjelovitoj kurikularnoj reformi, te pozvala da se iz njene provedbe isključe svi politički pritisci.

“Iskreno i svesrdno podržavam cjelovitu kurikularnu reformu i želim da se iz njene provedbe isključe svi oblici političkih pritisaka. Riječ treba prepustiti stručnjacima, a sve stručne prijepore trebamo rješavati kroz dijalog i s punim povjerenjem”, poručila je Rusak u pisanoj izjavi za medije.

Ona je nedavno izrazila žaljenje što je Ekspertna skupina za provedbu kurikularne reforme na čelu s Borisom Jokićem podnijela ostavku, te istaknula da je pogrešan dojam u javnosti oko “prepucavanja ‘za’ i ‘protiv'” Jokića.

“Oni koji su ‘za’ reformu su po tome i za Jokića, dok su oni koji su ‘protiv’ njega ujedno i protiv reforme. To je potpuno pogrešan pristup”, poručila je Rusak prošloga tjedna.

Inače, voditelj stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme Boris Jokić i njegov stručni tim prošle su srijede dali neopozive ostavke, obrazloživši taj čin političkim pritiscima, uz poruku kako je njihova odluka konačna i kako razgovora o njoj nema.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.