U današnjim utakmicama Europskog prvenstva u rukometu, Njemačka je u Wroclawu svladala Mađarsku s 29:19, dok je Švedska u posljednim trenucima susreta izvukla bod protiv Rusije (28:28).

Njemačka je protiv Mađarske od samog početka krenula furizno, a nakon početnih 3:0, prednost su samo povećavali. Do poluvremena je bilo 17:9, a kraj susreta Mađari su dočekali na -10.

Kod Nijemaca je najefikasniji bio Wiee sa šest golova, a kod Mađarske Jamali, te Laszlo i Kornel Nagy sa po tri gola.

Njemačka je u skupini 2 sada sa 4 boda na dioobi prvoh mjesta sa Danskom i Španjolskom, a Mađarska je ostala na dnu bez osvojenog boda.

Svih 60 minuta Šveđani i Rusi priredili su gledateljima neizvjesnu utakmicu. Iako su Šveđani u 25. minuti ‘pobjegli’ na +5, do poluvremena su Rusi dostigli prednost. Dvije minute prije kraja Rusi su, pak, poveli s dva gola razlike, ali sada su Šveđani to dostigli, a Jakobsson je u posljednjim trenucima pogodio za bod.

Kod Šveđana je najefikasniji bio upravi Jakobsson sa devet golova, a sedam je kod Rusa postigao Dibiriov. Ovo je Šveđanima prvi bod, nalaze se na petom mjestu. Rusi imaju tri boda, jedan manje od vodećih Danske, Španjolske i Njemačke.

Komentiraj