Nakon 17 godina neprestanog emitiranja, prošle godine Rovinjani su preko noći ostali bez svog radija, a od ovog ponedjeljka, 14 mjeseci kasnije, počela je s emitiranjem postaja Rovinj FM koja će, vjeruju njezini novi koncesionari i ujedno najmlađi osnivači radijske postaje u Hrvatskoj, braća Igor i Ivan Franković, u kratko vrijeme postati prva lokalna radijska postaja po slušanosti. Agencija za elektroničke medije dodijelila im je koncesiju na devet godina. „Rovinj FM provjerena je ekipa radijskih profesionalaca“, pojasnio je Igor Franković. Glazbeno će se Rovinj FM usmjeriti prema glazbi urbanog karaktera – bluesu, jazzu, funku, reggaeu, ali i glazbi ex-yu scene.

Programski smo usmjereni na pokrivanje gotovo svih sfera društva, od ekologije i gospodarstva do politike, kulture i showbizza“, navodi Igor Franković, kojeg veseli suradnja sa Zajednicom Talijana, pa će dio programa biti posvećen i nacionalnim manjinama.

Komentiraj

FOTO:Rovinj FM
PODIJELI
Iva Körbler (Zagreb, 1973), povjesničarka umjetnosti, nezavisna kustosica i urednica Diplomirala povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Osnovnu i srednju muzičku školu „Elly Bašić“ pohađala i završila u Zagrebu. Od 1995. objavljuje tekstove, kritike, intervjue i eseje o modernoj i suvremenoj umjetnosti i arhitekturi u stručnim časopisima i novinama. Od 2001.-2009. urednica za likovnu umjetnost i arhitekturu u časopisu „Vijenac“. Bila je pomoćna suradnica za likovnu umjetnost, arhitekturu i glazbu na „Hrvatskom enciklopedijskom rječniku“ (Novi liber, 2002). Suradnica je Nacionala od 2003.-2007. te od prosinca 2014.