Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ocijenio je u utorak “protuustavnim i protuzakonitim” potez Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a koji se na svojim internetskim stranicama ‘pohvalio’ da su s upravom podružnice dogovorili da prednost pri zapošljavanju u ZET-u imaju djeca ili supružnici njihovih radnika.

“Ja ne mogu vjerovati da je to napravljeno jer je to protuustavno i protuzakonito”, odgovorio je Bandić na upit novinara u pauzi sjednice Gradske skupštine kad je doznao da je Sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a objavio dogovor o prednostima pri zapošljavanju.

 

 

  • Obojica drže, kao i Bandić, da se radi o dogovoru protivnom zakonima koji diskriminira sve ostale, osim rodbine ZET-a.

 

“Ustavno je pravo svakoga da ravnopravno konkurira za svako mjesto i za posao. Ako su to napravili to je neozbiljno i neodgovorno. Ne može se to raditi. To je suludo i neodgovorno. Ne vjerujem da je to to”, rekao je Bandić.

Predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Žgela nije bila dostupna za komentar navedenog dogovora, a članica Uprave Holdinga Danijela Franić dogovor nije željela prokomentirati dok “ne dobije potpunu informaciju”.

Zato su za komentar bili raspoloženi šefovi zagrebačkog SDP-a i HDZ-a Davor Bernardić i Andrija Mikulić.

Obojica drže, kao i Bandić, da se radi o dogovoru protivnom zakonima koji diskriminira sve ostale, osim rodbine ZET-a.

Komentiraj

FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.