Američki predsjednik Donald Trump u utorak je upozorio da će Sjedinjene Države biti primorane “u potpunosti uništiti” Sjevernu Koreju ako Pjongjang ne odustane od razvoja nuklearnog oružja, izrugujući se pritom sjevernokorejskom vođi kojeg je nazvao “rocket man” po filmskom liku poručujući da je na putanji samouništenja.

Kad je Trump na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda izgovorio to svoje dosad najžešće upozorenje Sjevernoj Koreji koja zabrinjava međunarodnu zajednicu svojim testovima raketa, prostorijom se proširio glasan žamor.

Ako se Sjeverna Koreja ne povuče, istaknuo je Trump, “nećemo imati izbora i u potpunosti ćemo ju uništiti”.

“Rocket man je u samoubilačkoj misiji koja prijeti njemu i njegovu režimu”, kazao je.

Pozvao je članice Ujedinjenih naroda da zajedno rade na izolaciji režima sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una sve dok ne prestane s “neprijateljskim” ponašanjem.

Misija Sjeverne Koreje u Ujedinjenim narodima otkrila je da je njihov niže rangirani diplomat ostao sjediti u prvom redu delegacije tijekom Trumpova govora.

Komentiraj

FOTO:epa
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.