Oporbeni saborski zastupnici HSS-ov Krešo Beljak i SDP-ov Orsat Miljenić žestoko su reagirali na objavu Jutarnjeg lista o ugovoru na temelju kojega se kreditorima iz američkog Knighthead fonda daju sve ovlasti u donošenju i provedbi nagodbe vjerovnika i restrukturiranju Agrokora.

U prvim reakcijama na twitteru Beljak je HDZ nazvao “grobarima i veleizdajicama”,  a Miljenić ocijenio kako je “nezamislivo da bi se netko usudio potpisati tako nešto”.

“Zadnji čavao u lijes u kojem se nalazi pokojna hrvatska suverenost. HDZ – grobari i veleizdajice, a ne domoljubi. HNS također”, poručio je preko twittera Beljak.

Predsjednik saborskog istražnog povjerenstva o Agrokoru Orsat Miljenić u reakciji na twitteru napisao je “Ako je točno, nezakonito je”. Nezamislivo je da bi se netko usudio potpisati tako nešto, dodao je.

“Katastrofa. Vlada je preuzela punu odgovornost za Agrokor, dakle i za ovaj ugovor”, zaključuje Miljenić i kaže kako se Vlada mora očitovati o ovom kreditu.

Komentiraj

FOTO:hina
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.