Na rimskome aerodromu Fiumicino promet je i dalje “veoma poremećen” nakon niza incidenata u zadnja 24 sata, objavila je u četvrtak organizacija za civilno zrakoplovstvo ENAC.

U srijedu je kraj aerodroma izbio šumski požar, a sumnja se da je podmetnut, pa je privremeno trebalo otkazati sve odlazne letove, što je izazvalo velika kašnjenja na vrhuncu ljetne sezone.

 

  • U četvrtak je putnicima nevolju povećao 20-minutni nestanak struje.

 

“Kritična situacija traje i dalje unatoč tomu što svi na aerodromu neprestano rade ne bi li ograničili kašnjenja”, kaže se u priopćenju ENAC-a.

Najviše problema imaju vlasnici jeftinih karata, piše agencija dpa, osobito oni koji putuju španjolskim prijevoznikom Vuelingom, a očekuje se da se za one koji putuju Alitaliom i drugim “tradicionalnim” prijevoznicima stanje do kraja dana normalizira.

Talijanske vlasti kažu da će se stanje s Vuelingom rješavati nekoliko dana i od španjolskih kolega traže da izvrše pritisak na tu kompaniju da “što prije” dođe spasiti svoje klijente.

U vezi s nestankom struje ENAC kaže da je on izazvao manje probleme na terminalima za prijavu putnika i u rukovanju prtljagom.

Komentiraj

FOTO:Oli Scarff/Getty Images
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.