Nel Pavletic/PIXSELL

Maškare su u Rijeci i službeno preuzele vlast te je na svečanosti u trsatskoj Dvorani mladosti izabrana ovogodišnja kraljica karnevala Sandra Ložnik Videčak iz maškarane skupine „Mesopustari Kraljevice“, dok je ključeve grada preuzeo meštar karnevala Toni.

Za kraljicu karnevala natjecalo se sedam djevojaka, izaslanica svojih karnevalskih skupina koje su publici morale dokazati svoj karnevalski duh, poznavanje običaja i plesno-pjevačku ili neku drugu vještinu.

Krnevalskoj kraljici pripala su kraljevska kruna, zlatni plašt te godinu dana vlasti nad maškaranim narodom.

U vladanju će joj pomagati dugogodišnji meštar karnevala Toni, koji je u petak navečer, nakon duljih pregovora održanih na, za tu prigodu sagrađenom drvenom mostu preuzeo ključeve grada od dosadašnjeg gradonačelnika Vojka Obersnela. Maškarani vlastodršci upravljat će gradom do  10. veljače.

Komentiraj

FOTO:Nel Pavletic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.