Na svojem Facebook profilu MOST nezavisnih lista najavio je detaljnu analizu povlastica saborskih zastupnika, u što će biti uključena i analiza njihovih primanja. Ona bi pak terbala poslužiti za prijedlog izmjene Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru.

“MOST je nastao “iz naroda”. Baš kako smo i obećali, jedan od privh poteza u idućih nekoliko dana bit će temeljita analiza povlastica zastupnika, uključujući i analizu primanja te će se na temelju toga donijeti prijedlog izmjene Zakona”, poručio je MOST.

Podsjetimo, sam čelnik MOST-a Božo Petrov u kolovozu je predložio da se zakon reformira na način da se u Sabor bira 99 zastupnika, ali i također da se smanji plaća saborskih zastupnika s trenutnih cca 18 tisuća kuna neto na 9.999 kuna neto.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.