FOTO: Restoran Passarola

Hvar već godinama slovi kao jedno od najpopularnijih ljetnih odredišta u Hrvatskoj. Ovaj mondeni otok, kojeg mnogi nazivaju hrvatskim St. Tropezom, može se pohvaliti najvećim brojem sunčanih dana u godini, bogatom poviješću, prekrasnom okolinom i azurnim, kristalno čistim morem. Stoga uopće ne iznenađuje, što ovaj mali komadić raja u Jadranskom moru, redovito pohode znatiželjni posjetitelji iz čitavog svijeta.

Jedno od najljepših mjesta na otoku, omiljena gastro destinacija istinskih foodieja i gurmana, nalazi se u samoj staroj jezgri, a zove se – Passarola (Dr. Mate Miličića 10, Hvar). Ovaj hvarski restoran od svog otvorenja je u samom vrhu domaće gastroscene, ponajprije zahvaljujući sjajnom i briljantno osmišljenom meniju, pomalo osebujnim, no iznimno maštovitim i suvremenim, hrabro spajajući tradicionalne okuse Hvara u modernoj izvedbi.

Dizajn interijera samog restorana također je osmišljen kao kombinacija modernog i tradicionalnog, gdje stoje nadaleko poznati brački kamen nasuprot modernim staklenim terasama i ambijentalnom osvjetljenju. Passarola je dugo bio poznat primarno kao isključivo restoran, međutim, pred dvije godine doživio je pravi stilski procvat: osvanula je nova, proširena terasa, a restoran je dobio i jedan odličan novitet – vrhunski dizajniran podrum, koji se pretvorio u noćni klub te tako postao nezaobilazna stanica u ljetnom noćnom provodu.

Chef Igor Obradović kreira tradicionalna dalmatinska i mediteranska jela s dodatkom suvremenosti, spravljena od lokalnih, svježih i organskih namirnica. Tako u Passaroli primjerice možete kušati Pojorski bronzinić (tradicionalno jelo koje sljubljuje grahorice sa morskim glavonošcima), ribarski lonac (nevjerojatno aromatično jelo spravljeno od jastoga, škampi te školjkama s tagliatellima) ili pak tuna steak u sezamu, poslužen uz kremu od avokada, marinirane tikvice i sušene mini rajčice. Uz spomenute delicije izvrsno se sljubljuju fantastična hvarska vina koja su već  unaprijed uparena sa hranom iz jelovnika…

Komentiraj