Hrvatski gluzmac Rene Bitorajac gostovao je u nedjelju u Dnevniku N1 televizije, gdje se osvrnuo na reakcije i prijetnje koje dobiva nakon što je objavio obradu pjesme “Sound of silence” u satiričnu “Mi Hrvati”.

Bitorajac kaže kako nije očekivao ovakve reakcije na spot, te kako nije napravljen za nikoga, već napravljen na inspirativnoj bazi. “Pjesma je satirična i autoironična. Tko je shvatio, shvatio je, a tko nije i neće. Ali svakako sam s tom pjesmom očito dodirnuo bit i taknuo u osinje gnijezdo”, rekao je Bitorajac dodajući da pjesma nije vođena nikakvim ideološkim predznakom.

“Idelogija je teža tjelesna ozljeda duha, ali jedni su se malo više prepoznali nego drugi”, poručio je glumac. Neki su kazali kako je pjesma nastala kao osveta Ministarstvu kulture, koje nije dodjelilo novac njegovom kazalištu. Bitorajac kaže kako bilo tko tko poznaje njega i njegov rad zna da to nije tako.

“Na jednom portalu pročitao sam da su moji lobisti bili kod ministra kulture. Ja moram reći da sam ja u ovome sam i nisam bio kod ministra. Kod gradonačelnika sam bio prije 7 dana i predstavio mu program mog kazališta i dobio sam podršku u obliku programskog financiranja”, objašnjava. “Hrvatska je sve više podijeljena zemlja, a mračna strana sve više dobiva krila. Ja sam umjetnik i time ću se i dalje baviti. Ja u ulogama mogu biti četnik i partizan i ja ću nastaviti svoj rad – ovo mi daje krila”, poručio je.

Bitorajac je zaključio kako mu nije žao zbog objaljivanja pjesma- “Ove novine koje slikaju moju adresu i prozor i po fejsu prijete mojoj djeci i majci to je stup primitivizna. Ja ću sve poduzeti da zaštitim svoju obitelj”, kaže.

Komentiraj

FOTO:Davor Puklavec/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.