Oko 50.000 putnika i 8.000 vozila prometovat će tijekom subote i nedjelje kroz splitsku gradsku luku prema srednjedalmatinskom otocima u oba smjera, što je rekordni vikend po prometu u toj luci od početka godine, doznaje se od koordinatora Jadrolinijinog splitskog plovnog poručja Ante Mrvice.

„Danas imamo 34 trajektne linje i 9 katamaranskih linija ali smo zbog povećanog broj putnika uveli po jednu izvanrednu trajektnu liniju za otoke Brač i Šolta“, rekao je Mrvica za Hinu.

Ovoga je vikenda najveći promet putnika prema otocima Braču i Hvaru.

Mrvica očekuje da će sljedećeg vikenda, koji će biti posljednji u srpnju, te prvog vikenda u kolovozu promet putnika kroz splitsku gradsku luku vjerojatno biti još veći nego ovog vikenda.

Šef prometa smjene u splitskoj zračnoj luci Dragan Peljić rekao je kako će tijekom cijelog dana u subotu do ponoći biti ostvaren dolazak 107 komercijalnih i nekoliko manjih zrakoplova.

„Danas kroz splitsku zračnu luku očekujemo promet oko 27.000 putnika u oba smjera, što je rekordni dnevni promet ove godine“, rekao je Peljić za Hinu.

Putnici su iz svih dijelova Europe, a primjetan je veliki broj turista iz skandinavskih zemalja, dodao je.

I u splitskoj zračnoj luci, po Peljićevim riječima, očekuje se da će sljedeće subote koja će biti zadnja u srpnju, te prve subote u kolovozu promet avioputnika biti još veći nego što je današnji.

„Primjetno je ove godine da imamo veći broj putnika u splitskoj zračnj luci i radnim danima no što je to bio ranijih godina, tako da je. nadam se, svaki dan ‘mala subota’ “, kazao je Peljić.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.