Oko 6,3 milijuna ljudi posjetilo je Metropolitan Museum u New Yorku (Met) tijekom fiskalne godine 2015. koja je završila 30. lipnja, što je apsolutan rekord u posljednjih više od 40 godina, objavio je direktor muzeja Thomas Campbell.

Newyorški Met jedan je od najvećih muzeja na svijetu i jedna od glavnih turističkih atrakcija grada. Od srpnja 2013. otvoren je svakog dana u tjednu.

Strani turisti iz 189 zemalja činili su 38 posto posjetitelja, Newyorčani 26 posto, a 41 posto je iz regije New Yorka, navodi Met u priopćenju.

Četvrtu godinu zaredom taj muzej je posjetilo više od 6 milijuna posjetitelja, a 6,3 milijuna je rekordan broj posjeta otkako se, dulje od 40 godina statistički prate.

Najposjećeniji muzej na svijetu je i dalje Louvre s 9,3 milijuna posjetitelja prošle godine, od kojih je 70 posto bilo stranih turista.

Komentiraj

FOTO:Getty Images
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.