Hrvatska svake godine gubi 40 milijuna eura zbog režima sankcija EU-a i Rusije, a odnosi Zagreba i Moskve u padu su, rekao je ruski veleposlanik Anvar Azimov u razgovoru s predsjednikom Sabora Željkom Reinerom u ponedjeljak.

Azimov rekao da Rusija gleda na Hrvatsku kao na prijateljsku zemlju te izvijestio da će se u ožujku u Zagrebu održati forum ruskih poduzetnika i investitora, priopćeno je iz Sabora.
Azimov je dodao da zbog režima sankcija EU-a i Rusije, Hrvatska svake godine gubi oko 40 milijuna eura te izrazio uvjerenje da će ova situacija uskoro biti prevladana.
Obostrano je ocijenjeno kako je, usprkos padu intenziteta u bilateralnim političkim odnosima, trgovačka razmjena i dalje značajna, navodi se u priopćenju.
Reiner i Azimov su suglasni kako u tim odnosima iznimno bitnu ulogu igra parlamentarna diplomacija i izrazili želju za njezinim jačanjem.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
je francuski savjetnik za globalno liderstvo (global leadership fellow), trenutačno zaposlen u Svjetskom ekonomskom forumu. Diplomirao je na Kennedy School of Government na Harvardu. Radio je u financijskoj industriji, osobito u Londonu i New Yorku, gdje danas živi. On pruža pogled izvana na Hrvatsku i njenu ekonomiju.