Bivši predsjednik Sabora Željko Reiner u utorak je izjavio kako u ovom trenutku nije važno tko ima većinu. “Da li HDZ ima ili nema većinu u ovom času nije uopće pitanje”, rekao je Reiner dodajući da je u ovom trenutku ključno pitanje predsjednika Sabora, koji nema povjerenje većine te imenovanje novog predsjednika Sabora.

“To je ključno, a irelevantno je tko u ovom času ima većinu, nije u pitanju Vlada nego vodstvo Sabora”, poručio je Reiner.

On je u Saboru izjavio da je Božo Petrov, da ima savjesti, sam trebao podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Sabora. “On to ne čini, grčevito se drži fotelje, i to je ključni problem – postoji većina koja ga želi opozvati, a on ne želi otići. To nije demokratsko ponašanje”, izjavio je Reiner.

“On inzistira na tome da se prije rasprave o njegovom odlasku, raspravlja o ostanku Zdravka Marića u Vladi. Oporba mora imati više od 76 glasova za to. U to da će toliko skupiti nitko ne vjeruje. No prije toga treba raspraviti pitanje Petrova, imamo 79 potpisa”, kaže Reiner.

Komentiraj