Zbog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti od sutra će na snazi će biti posebna regulacija prometa koja će trajati sve do 4. kolovoza.

Od sutra ujutro zabranjen je promet Sarajevskom cestom od Vatikanske do Mosta mladosti, a preko mosta i Držićevom promet će se odvijati samo jednim trakom.

Središnji dio mimohoda održat će se u Ulici grada Vukovara, zbog čega će ta ulica biti zatvorena na dijelu od Držićeve do Nove ceste. Zatvorena će biti i Miramarska ulica, od Mihanovićeve do Čazmanske, te Savska, od Tratinske do Slavonske avenije.

 

  • Alternativni parking u to vrijeme osiguran je na južnoj strani Nacionalne i sveučilišne knjižnice, s istočne strane Zagrebačkog velesajma i parkiralište u Turininoj ulici.

 

 

Do utorka je zabranjena vožnja i u Andrašecovoj ulici od Tratinske do Ulice grada Vukovara te na sjevernom kolniku Slavonske avenije do Savske, odnosno od Držićeve avenije i u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

U ponedjeljak, dan prije mimohoda, na jedan dan promet će se normalizirati, osim u Ulici grada Vukovara, od Kruga do Miramarske, i Ulici Hrvatske bratske zajednice, od Slavonske avenije do Vukovarske. Njima će se moći voziti tijekom dana, ali u 19 sati promet se ponovo obustavlja do 23 sata zbog održavanja posljednjih priprema za mimohod.

U ostalim ulicama promet se ponovno zatvara u utorak u 7 sati ujutro.

Most slobode bit će otvoren za promet, no ulicom Hrvatske bratske zajednice moći će se doći jednim trakom samo do Vrbanjske, koja vodi u Trnje, ali ne i do Vukovarske.

U utorak od 19 sati do ponoći zabranjen je i promet ulicama Gornjega grada, i to od Ilirskog trga do Streljačke ulice.

Osim zabrane u prometu, na snazi su i zabrane parkiranja u Ulici Florijana Andrašeca i na parkiralištu istočno od Nacionalne i sveučilišne knjižnice, na Gornjem gradu, parkiralištu Paromlin, Trgu Stjepana Radića te Ulice grada Vukovara kod kućnih brojeva 37 i 41.

Alternativni parking u to vrijeme osiguran je na južnoj strani Nacionalne i sveučilišne knjižnice, s istočne strane Zagrebačkog velesajma i parkiralište u Turininoj ulici.

Neke autobusne linije neće voziti

Od sutra do nedjelje tramvaji neće voziti Vukovarskom od Avenije Marina Držića do Savske ceste, i Savskom cestom prema jugu prema Savskom mostu nakon 13 sati te u utorak, nakon 15 sati. Tramvajske linije 4, 5, 14 i 17 vozit će izmijenjenim trasama, a linije 3 i 13 neće prometovati.

linija 4: Dubec – Draškovićeva – Glavni kolodvor – Vodnikova – Savska – Ljubljanica;

linija 5: Maksimir – Autobusni kolodvor – Ulica grada Vukovara – Žitnjak – Savišće;

linija 14: Mihaljevac – Draškovićeva – Branimirova – Autobusni kolodvor – Zapruđe – Velesajam – Savski most;

linija 17: Ljubljanica – Savska – Trg bana J.Jelačića – Zvonimirova – Borongaj

U ponedjeljak od 19 do 23 sata bit će obustavljen tramvajski promet Ulicom grada Vukovara od Avenije Marina Držića do Savske ceste. Tramvajske linije 3, 5 i 13 voziti će izmijenjenim trasama:

linija 3: Ljubljanica – Savska cesta – Vodnikova – Glavni kolodvor – Držićeva – Ulica grada Vukovara – Savišće;

linija 5: Prečko – Savska cesta – Vodnikova – Glavni kolodvor – Branimirova – Trg Petra Krešimira IV – Šubićeva – Maksimir;

linija 13: Kvaternikov trg – Trg žrtava fašizma – Glavni kolodvor – Trg bana Josipa Jelačića – Frankopanska – Savska cesta – Savski most

Autobusne linije 219, 220, 221, 268 i 330 koje uobičajeno kreću s Glavnog kolodvora, kretat će s raskrižja Ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije, a improvizirani terminal biti će u funkciji u subotu i nedjelju od 13 do 21 sat, u ponedjeljak od 19 do 23 te u utorak od 13 sati sve do ponoći. U istom razdoblju linije 229, 166, 310, 311 i 313 od svojih će odredišta voziti do MSU-a a u suprotnom smjeru polazit će sa stajališta Bundek. Linije 218 i 234 neće voziti u subotu, nedjelju i utorak, a u ponedjeljak od 19 do 23 sata vozit će do NSK.

Mijenja se trasa linije 107 u smjeru Jankomira. Autobusi će voziti redovnom trasom do raskrižja Slavonske avenije s Avenijom Marina Držića kojom nastavlja do Branimirove te dalje trasom Trg kralja Tomislava – Grgura Ninskog – Haulikova – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Tratinska – Ozaljska – Selska – Zagrebačka avenija i dalje uobičajeno.

Autobus će se zaustavljati na stajalištima na Av. M. Držića (nakon raskrižja s Ulicom grada Vukovara), na Glavnom kolodvoru, u Tratinskoj (nakon raskrižja sa Savskom) i na Selskoj (južno stajalište linije 109).

Linije 218 i 234 neće prometovati u subotu, nedjelju i utorak, dok će u ponedjeljak voziti skraćeno do Nacionalne i sveučilišne knjižnice od 19 do 23 sata.

Linija 281 (Glavni kolodvor – Novi Jelkovec) tijekom posebne će regulacije biti skraćena do stajališta Elka.

Zbog zatvaranja zapadnog kolnika Sarajevske ulice i Avenije Marina Držića linije 222, 307 i 308 od subote do utorka mijenjaju trase.

Linija 222 (Remetinec – Žitnjak) u smjeru Remetinca vozi redovnom trasom do raskrižja Slavonske avenije s Heinzelovom te nastavlja Heinzelovom, Ulicom grada Vukovara, Av. M. Držića te dalje redovnom trasom.

Linije 307 Zagreb (Zapruđe) – Strmec Bukevski i 308 Zagreb (Zapruđe) – Sasi u smjeru Zapruđa redovnom trasom prometuje do raskrižja Sarajevska – Vatikanska te nastavlja trasom Vatikanska – SR Njemačke – Av. Dubrovnik do krajnjeg stajališta u zoni raskrižja Av. Dubrovnik sa Ulicom SR Njemačke. S istog stajališta vozi u suprotnom smjeru Kombolovom, B. Magovca, Sv. Mateja, Vatikanskom do Sarajevske i dalje uobičajeno.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.