Stanovnici američke saveze države Ohio izašli su u utorak na referendum kako bi glasali o legalizaciji marihuane, prenose američki mediji. Većina stanovnika izjasnila se protiv legalizacije.

Ovim prijedlogom, poznatim pod nazivom ‘Issue 3’, legalizirala bi se marihuana za osobnu i medicinsku upotrebu za sve osobe iznad 21 godine. Također, dopustilo bi se njeno komercijalno uzgajanje na deset lokacija diljem Ohija. Kritičari su prigovorili da bi se time stvorio monopol. Da je referendum prošao, u dućanima Ohija mogli su se kupiti marihuana, slatkiši s marihuanom i ostali povezani proizvodi, dok bi stanovnici u kućama smjeli uzgajati do četiri biljke.

Zagovarači legalizacije na reklamu su potrošili više od 12 milijuna dolara. Ovom su se prijedlogu glasno suprotstavljale dječje bolnice, farmeri i poslovne organizacije.

Američke savezne države Colorado, Washington, Oregon i Alaska te glavni grad Washington DC legalizirale su rekreacijsku upotrebu marihuane, a više od 20 država dozvoljava njenu upotrebu u medicinske svrhe.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.