Vodocrpilištem Drašnicom od srijede će dotjecati voda u Regionalni vodovod Makarskog primorja, ali s obzirom na jutros utvrđeni kapacitet tog crpilišta, ne može znatnije pomoći istočnom dijelu otoka Hvara, rekao je tehnički direktor makarskog Vodovoda Joze Markić, a direktor Šimun Borić najavio je idućih dana redukciju potrošnje vode na cijelome Makarskom primorju.

  • Potrošnja vode na Makarskom primorju povećana je do 35 tisuća prostornih metara na dan pa je i makarsko područje u drugoj visinskoj zoni na granici s dostatnom količinom vode zbog vrlo malih zaliha u svih 17 vodosprema na Primorju.

 

Količina vode dovoljna je za više od 90 tisuća korisnika. U Makarskom primorju, osim 30 tisuća stanovnika, boravi još 53 tisuće registriranih gostiju te nepoznati broj neregistriranih gostiju. S obzirom na vrlo velike vrućine i potrošnju vode oko 400 litara u sekundi, a nakon što je danas obišao vodocrpilište na rijeci Cetini iz kojega u regionalni vodovod dotječe 450 litara u sekundi, te vodocrpilišta Bašku Vodu i Drašnice i nekoliko lokalnih izvora, direktor Vodovoda Šimun Borić najavio je idućih dana redukciju potrošnje vode na cijelome Makarskom primorju. Redukcija će se odnositi ponajprije na polijevanje i pranje gradskih trgova, ulica i drugih površina, zalijevanje zelenih površina te na tuševe na plažama.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.