Žalbena komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) potvrdila je prijašnju odluku o zabrani dovođenja igrača za madridske klubove Real i Atletico u sljedeća dva prijelazna roka, tako da će aktualni europski prvak i doprvak biti bez mogućnosti dovođenja pojačanja sve do siječnja 2018. godine.

Real i Atletico su kažnjeni za kršenje pravila o angažmanu stranih nogometaša mlađih od 18 godina. Kazna je trebala biti na snazi već od siječnja ove godine, ali je odluka odgođena zbog toga što su se Real i Atletico žalili pa im je omogućeno dovođenje novih igrača i u prijelaznom roku koji je završen s posljednjim danom mjeseca kolovoza.

U priopćenju Žalbene komisije objavljenom na FIFA-inom internetskom portalu stoji da se “u potpunosti potvrđuje odluka Disciplinske komisije u oba slučaja koji se odnose na zaštitu maloljetnih nogometaša”.

Komentiraj

FOTO:fah
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.