Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u petak je u Mongoliji, na summitu ASEM-a, izrazila sućut Francuskoj i francuskom narodu. “U ovakvim se situacijama moramo držati zajedno i u nastavku borbe protiv terorizma moramo pokazati zajedništvo i predanost”, rekla je predsjednica.

Sućut francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu u petak je poslao i tehnički premijer Tihomir Orešković, dok su se ostali hrvatski političari oglasili putem društvenih mreža.

Jedini kandidat za predsjednika HDZ-a i europarlamentarac Andrej Plenković na Twitteru je napisao: “Najoštrije osuđujem teroristički napad u Nici. Izražavam sućut obiteljima žrtava i francuskim vlastima”.

Bojan Glavašević: “Dok sam bio mlađi, teroristički napadi su bili nešto vrlo rijetko i iznimno. Danas su svakodnevica. Moramo mijenjati svijet. Žao mi Nice. Žao mi je i Bagdada prošli mjesec, i Kabula, i Istanbula, i Orlanda i Bruxellesa… Moramo graditi kulturu mira. To je dugoročno rješenje.”

Jadranka Kosor: “Jutro koje je preplavio užas. Ali, moramo nastaviti živjeti. Jer oni žele da zamremo od straha”

Ruža Tomašić; “Izražavam najdublju sućut obiteljima i prijateljima žrtava iz Nice. Moramo zajedno stati uz Francusku i poraziti ovu prijetnju jednom zauvijek”.

Komentiraj

FOTO:EPA/DAMIR SAGOLJ
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.