Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) u ponedjeljak je priopćenjem reagiralo na tvrdnje odvjetnika Marijana Hanžekovića, koji je jučer gostovao u HRT-ovoj emisiji ‘Nedjeljom u 2’ Aleksandra Stankovića. DORH navodi kako su njegove tvrdnje neistinite te kako se radi o kršenju odvjetničke etike.

Priopćenje DORH-a Vam prenosimo u cijelosti:

“Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odlučno odbacuje kao neistinite i tendenciozne tvrdnje odvjetnika Marijana Hanžekovića, izrečene u emisiji Nedjeljom u dva, o političkom progonu okrivljenog gradonačelnika Zagreba i imenovanju Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana s ciljem progona okrivljenika bez dokaza.

Takvim iznošenjem neistinitih i zlonamjernih tvrdnji o Glavnom državnom odvjetniku, kao i o državnoodvjetničkoj organizaciji u cjelini, bez ikakvih argumenata, odvjetnik Marijan Hanžeković obmanjuje gledatelje navedene emisije, ali i cjelokupnu javnost, s obzirom da su iste prenesene i u drugim sredstvima javnog priopćavanja.

Smatramo kako ovakav istup odstupa od zahtjeva profesionalne i opće kulture te predstavlja kršenje odredbi Kodeksa odvjetničke etike”, stoji u peiopćenju.

Komentiraj