Oko 2000 osoba okupilo se u nedjelju poslijepodne na grčkom otoku Kosu blizu sela Pyli prosvjedujući protiv izgradnje centra za razvrstavanje i registriranje migranata.

Specijalne snage su upotrijebile suzavac za rastjerivanje više desetaka prosvjednika koji su pokušali ući na gradilište, 10 km od luke Kos, prema mjesnim medijima, što je potvrdio zamjenik graodnačenika otoka.

U nedjelju se okupilo 2000 prosvjednika, što je više nego u srijedu kada ih je bilo 1000,  rekao je zamjenik gradonačelnika David Gerasklis.

Nekoliko tjedana  gradska uprava i stanovnici Kosa prosvjeduju protiv izgradnje hotspota na njihovom otoku i strahuju od negativnih posljedica na turizam otoka na koji svake godine dolaze stotine tisuća turista, većinom britanskih, njemačkih i skandinavskih.

Kos i brojni drugi grčki otoci Egejskog mora su migrantima glavni ulaz u Europu s obližnjih turskih obala.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.