Na temelju prijedloga Upravnog vijeća, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić donio je u četvrtak rješenje o razrješenju ravnateljice Dječjeg vrtića Remetinec Merice Matijević, a na mjesto v. d. ravnateljice imenovana je Snježana Mutak, pedagoginja u tom vrtiću, priopćeno je u četvrtak iz zagrebačkog Gradskog ureda obrazovanje kulturu i sport.

Upravno vijeće Dječjeg vrtića Remetinec jednoglasno je donijelo odluku o razrješenju Matijević s mjesta ravnateljice prije isteka vremena na koje je imenovana, obzirom da nije ispunjavala zakonom i drugim propisima ili općim aktima Vrtića utvrđene obveze, stoji u priopćenju.

Smjenu ravnateljice zbog navodnog mobbinga nad zaposlenicima vrtića u više su navrata tražili iz Sindikata obrazovanja, medija i kulture, a za četvrtak su najavili i prosvjed na glavnom zagrebačkom trgu kojim opetovano traže smjenu, sada već razriješene ravnateljice Remetinca, humano radno okruženje, rad u dostojanstvenom uvjetima i poštivanje svakog radnika, a protiv straha na radnom mjestu, mobbinga i strahovlade pojedinih ravnatelja.

Komentiraj