U prihvatni izbjeglički centar u Čepinu kod Osijeka, do 5 sati u četvrtak primljeno je 196 migranata i izbjeglica, koji su jučer stigli u Hrvatsku, izvijestili su u osječkom uredu Državne za zaštitu i spašavanje (DUZS) i osječko-baranjskoj Policijskoj upravi.

Iz općine Čepin rekli su kako su tijekom jučerašnjeg dana dobili obavijest o mogućnosti dolaska oko 600 izbjeglica s područja Sirije i susjednih joj zemalja na ovo područje općine Čepin, odnosno na lokaciji bivše ispostave osječkog Doma za psihički bolesne odrasle osobe.

U DUZS ističu kako su na toj lokaciji postavili 68 obiteljskih šatora za potrebe prihvata izbjeglica, u kojima se može smjestiti četiri, a po potrebi i više osoba. Na lokaciju su dopremljene 184 vreće za spavanje i 110 poljskih kreveta, ali nedostaje još 250 vreća za spavanje.

Na lokaciji prihvatnog centra dežuraju pripadnici Državne interventne postrojbe DUZS-a, Crvenog križa i policije.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.