Prosvjednici koji su u ponedjeljak navečer ispred doma predsjednice države Kolinde Grabar-Kitarović tražili nove izbore, smatrajući da su prevareni, razišli su se oko 19,30 sati, ali su najavili svakodnevne prosvjede dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Stotinjak građana, nezadovoljni što su parlamentarnu većinu sastavili Most i Domoljubna koalicija, počelo je prosvjedovati na zagrebačkome glavnom trgu odakle su u koloni otišli pred dom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović tražeći nove izbore.

Prosvjed protiv „koalicije MOST-HDZ“ organiziran je putem facebook stranice “Prosvjed protiv koalicije MOST-DOMOLJUBNA KOALICIJA 28.12.2015.” čiji članovi smatraju da su birači prevareni.

„Jedino su rješenje novi izbori. Ne želimo da takvi muljatori i manipulatori vode našu zemlju. Dosta je! Pokažimo bandi da je narod taj koji ih bira ali i ruši“, napisali su organizatori u najavi prosvjeda.

Oko 18 sati okupili su se na Trgu bana Jelačića odakle su se u koloni uz policijsko osiguranje uputili prema domu hrvatske predsjednice u Bauerovoj ulici.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.