Velika Britanija snizila je u subotu razinu sigurnosti u zemlji na “ozbiljnu”, nakon niza policijskih istraga o samoubilačkom napadu na pop koncertu održanom u Manchesteru, izvijestila je premijerka Theresa May.

Britanska policija, angažirana u potrazi za suradnicima Salmana Abedija koji se raznio u ponedjeljak navečer na koncertu ubivši pritom 22 ljudi, izvijestila je da je tijekom noći uhitila još dvije sumnjive osobe.

May je rekla da je neovisno tijelo koje odlučuje o razini opasnosti u zemlji odlučilo smanjiti je s “kritične”, što znači da su napadi iminentni, na “ozbiljnu”.

Zbog toga će s ulica britanskih gradova od ponedjeljka u ponoć biti povučena vojska koja je dosad pomagala policiji.

“Policija je bila vrlo aktivna u posljednja 24 sata, a u pritvoru sada imamo 11 osumnjičenih. Javnost mora znati što točno znače razine opasnosti. “Ozbiljna” opasnost znači da su napadi vrlo mogući. Zemlja ostaje na oprezu”, poručila je May.

Komentiraj

FOTO: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.