Razigrani lipanj u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Autor:

Borna Subota

Michelinova preporuka, titula Europske destinacije izvrsnosti, urbane manifestacije i najbolja hrana na svijetu, više nema izlike za ne posjetiti Vukovarsko-srijemsku županiju.

Da je obala uz Dunav od Vukovara do Iloka promenada dvoraca, muzeja, arhitektonskih cjelina, arheologije, prirodne baštine, vrhunskih vina i bogate gastronomije, potvrđuje i titula EDEN – Europske destinacije izvrsnosti, koju je destinacija Vukovar – Vučedol – Ilok dobila 2017. i 2018. godine na temu kulturnog turizma.

“Osnovni turistički identitet naše županije temeljen je upravo na kulturnim atrakcijama, ali i kulturnoj nematerijalnoj baštini. Zahvaljujući bogatom kulturnom naslijeđu, jedinstvenoj atmosferi slavonskih i srijemskih gradova i mjesta, veličanstvenoj prirodi, ovo područje sjajna je pozornica za organizaciju manifestacija i festivala. Ovog proljeća i ljeta gotovo da nema mjesta u kojem se nešto ne događa“, najavila je Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije na nedavnom predstavljanju bogate turističke ponude istoka Hrvatske.

Nakon Rimskih dana, 22. i 23. lipnja u Vukovaru, a 29. i 30. lipnja u Iloku očekuje nas drugo izdanje ‘Dunav Art Festivala’, kojeg je predstavio Zlatko Petrović Pajo, jedan od organizatora, član poznatog benda Kraljevi ulice. Dunav je inspiracija od izvora do ušća, a njegova obala jedinstveni je ambijent za ovaj atraktivan festival glazbe, enologije i gastronomije.

A kad je o gastronomiji riječ, Srijem i Slavonija poznati su po gostoljubivosti, vrhunskoj kapljici i bogatoj kulturi stola. Tamo je smješten i šarmantan hotel Dunav, dobitnik Michelinove preporuke.

“Ta vijest nas je iznimno razveselila. Naš hotel dobio je Michelinovu preporuku za najbolji omjer kvalitete hrane i cijene. Dodatni je to poticaj, ali i obaveza za još kvalitetniji rad i trud“, rekla je Željka Kovčalija.

www.visitvukovar-srijem.com

Aleksandar Kovačević, Martina Matković, Rujana Bušić Srpak, Zlatko Petrović Pajo i Željka Kovčalija

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.