Ruski i njemački ministar vanjskih poslova, Sergej Lavrov i Frank-Walter Steinmeier sastat će se u ponedjeljak kako bi razgovarali o sukobima u Ukrajini i Siriji, objavilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova u subotu.

Napetosti između Rusije i Ukrajine eskalirale su ovaj tjedan nakon što je predsjednik Vladimir Putin optužio Ukrajinu za pokušaje destabilizacije Krima.

Putin je optužio Kijev da koristi terorističke taktike kako bi isprovocirao novi sukob i destabilizirao Krim, regiju koju je Moskva anektirala 2014. godine.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko rekao je kako je naredio svim vojnim jedinicama u blizini Krima i u istočnoj regiji Donbas stanje najviše pripravnosti.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je na svojoj web stranici da će se sastanak Lavrova i Steinmeiera održati u ruskom gradu Ekaterinburgu.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.