U utorak, u Vintage Industrial Baru, portal Ravno Do Dna proslavit će 6. rođendan, a nastupit će Marc O’Reilly, Straight Mickey And The Boyz i Moskau.

Irski rock kantautor Marc O’Reilly, potpomognut svojim bendom iz Christendoma, oblikuje predivne pjesme u kojima se susreću, blues, rock i irski folk u kojima dominira njegov moćni vokal. Objavio je tri, od kritike hvaljena albuma, „My Friend Marx“ (2011.), „Human Heardings“ (2014.) i prošlogodišnji recentni „Morality Mortality“, čime je stekao status jednog od najuzbudljivijih novih umjetnika u usponu kojeg se uspoređuje s velikanima poput Johna Martyna i Glena Hansarda, kao i s Bon Iverom iz folk faze. Nastupao je po skoro cijeloj Europi uključujući koncerte na velikim festivalima kao što su Glastonbury, Electric Picnic, Beautiful Days, Boardmasters, Shambala i Dranouter. Ovog proljeća Marc O’Reilly kreće s bendom na europsku turneju, a portalu Ravno do dna je velika čast što se odazvao i što će održati koncert u Vintage Industrial Baru, ujedno i premijerni nastup u Hrvatskoj i Zagrebu u sklopu velike proslave šestog rođendana portala.

Grupa Straight Mickey And The Boyz ima duboke korijene koji idu sve do srednjoškolskog perioda gitariste i pjevača Mikija i bubnjara i pjevača Danila, a pridružio im se basist i pjevač Boško – Boca, koji je do tada svirao kao gitarist u mnogim punk, hard core i avant jazz bendovima. Njihovi uzbudljivi i eksplozivni nastupi prenose divlju energiju i pozitivne vibracije i pritom donose dobru dozu improvizacije koja temelji na povezanosti bubnja, basa i gitare.

Moskau – performativno-glazbeno-umjetnički kolektiv, koji glazbu kombinira s ostalim umjetnostima, a najviše performansom. Osnovnu maticu benda čine četiri člana (Ivan Gundić, Pavle Bojanić, Ivan Laić, Ivan Grobenski), ali se ona lako poveća i na petnaestak članova (harmonika, saksofon, industrijalne udaraljke, bicikl, klavijature…).

Komentiraj