Palestinski Crveni križ objavio je u nedjelju da je u posljednja 24 sata ranjeno 77 Palestinaca u sukobima s Izraelcima, dok se zahuktava novi krug nasilja na Zapadnoj obali i u istočnom Jeruzalemu.

“Bilo je 18 ranjenih iz vatrenog oružja i još njih 59 ozlijeđenih od gumenih metaka” tijekom posljednja 24 sasa, rekla je glasnogovornica Crvenog križa Erab Fokata.

Dodala je i da je 139 Palestinaca zatražilo pomoć zbog udisanja suzavca i još njih šest nakon fizičkog sukoba s izraelskim vojnicima i doseljenicima.

Crveni križ kazao je da je proglasio “izvanredno stanje” radi mogućnosti eskalacije nasilja, nakon što je dvoje ljudi poginulo u Jeruzalemu u dva palestinska napada.

Glasnogovornik palestinskih službi sigurnosti Adnan al-Damiri osudio je porast nasilja židovskih doseljenika.

“Ta eskalacija nasilja doseljenika očito se vodi pod zaštitom izraelske vlade”, rekao je.

Suočeni s mogućnošću novih sukoba u ponedjeljak će se sastati dužnosnici palestinskih službi sigurnosti s premijerom Ramijem Hamdalahom i predsjednikom Mahmudom Abasom, dodao je.

Komentiraj

FOTO:GettyImages
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.