Njemačka policija istražuje eksploziju koja je u ponedjeljak ujutro oštetila automobil ljevičara koji podržava i zagovara prihvat izbjeglica u predgrađu Dresdena gdje su nedavno izbili protuimigracijski prosvjedi, javlja AP.

Policija kaže da još uvijek nije jasan uzrok eksplozije naizgled usmjerene na Michaela Richtera, pripadnika Ljevice (Die Linke) i gradskog vijećnika za dresdensko predgrađe Freital, ali detektivi eksploziju istražuju kao namjernu.

 

  • Šef Njemačkog sindikata policajaca zbog učestalog nasilja poziva na zabranu prosvjeda u radijusu od jednog kilometara od izbjegličkih centara.

 

Antje Feiks, viša dužnosnica regionalnog ogranka Ljevice, sugerira da su za eksploziju odgovorni članovi desničarskog protuimigracijskog pokreta Pegida, koji sve češće potiču nasilje protiv useljenika, iako gube podršku na nacionalnoj razini.

Skupovi Pegide “potiču rasizam i ljude motiviraju da koriste nasilje,” rekla je.
Nakon crnih izvješća o napadima na imigrante, u Dresdenu su u nedjelju opet razbijeni prozori na zgradi preinačenoj za prihvat izbjeglica koje bi trebale stići ovog tjedna.

Šef Njemačkog sindikata policajaca zbog učestalog nasilja poziva na zabranu prosvjeda u radijusu od jednog kilometara od izbjegličkih centara.

“Ljudi koji bježe od progona imaju prave ne gledati u lica onih koji na njih bacaju kamenje,” izjavio je Rainer Wendt za Saarbruecker Zeitung.

 

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.