Na samom otvorenju nove sezone koncertnog ciklusa u Rijeci – ‘Lisinski u Guvernerovoj palači’ – predstavile su se tri dame, tri majstorice svog instrumenta, Marija Pavlović na klarinetu, Monika Leskovar na violončelu i Marina Filjak na klaviru.

Bogatstvo i raskoš barokne glazbe očekuju vas u utorak 16. listopada kada na pozornicu Guvernerove palače stupi Hrvatski barokni ansambl s originalnim glazbalima i njihovim vjernim replikama iz ovog veoma zanimljivog povijesnog razdoblja. Glazbena ostavština velikih skladatelja u njihovom izvođenju zvuči itekako autentično, zbog čega su redoviti gosti brojnih domaćih i inozemnih festivala, a često ugošćuju vrhunske strane i domaće soliste i dirigente.

Dobitnik brojnih prestižnih nagrada, s diplomom londonskog Royal Academy of Music, gitarist Srđan Bulat, svoje će glazbeno umijeće riječkoj publici predstaviti 14. studenog. Svjetske pozornice svjedočile su njegovom virtuoznom gitarskom umijeću u koje redovito uplete djela hrvatskih autora.

Finale ciklusa rezervirano je za mladog i perspektivnog pijanista Ivana Krpana, jednog od najzanimljivijih i najuspješnijih mladih nada domaće pijanističke scene. Premda je još uvijek samo student na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, zbog prošlogodišnje osvojene prve nagrade na jednom od najuglednijih pijanističkih natjecanja u svijetu ‘Ferrucio Busoni’ u Bolzanu, pred njim su glazbena gostovanja u svjetskim glazbenim središtima, no prije ove velike glazbene avanture, u Guvernerovoj palači će zasvirati 13. prosinca.

Komentiraj