Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić rekao je da u četvrtak na tom Odboru nisu prihvaćena izvješća Vojno-sigurnosno obavještajne agencije (VSOA) niti Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost (UVNS) o poduzimanju radnji vezanih uz eventualnu povredu zakonitosti ili zaštitu ljudskih prava.

Ostojić je u izjavi novinarima nakon zatvorene sjednice Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost kazao kako nije bilo izdvojenih mišljenja članova Odbora iz redova opozicije ili vladajućih. Većina je bila suzdržana ili protiv, dodao je.

Ostojić nije želio odgovoriti na novinarski upit je li na sastanku potegnuto pitanje smjene predstojnika UVNS-a Ivice Panenića rekavši da se na sastanku otvorilo mnogo tema, ali pošto je riječ o zatvorenoj sjednici zbog klasificiranih podataka on na pitanje ne može odgovoriti.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u veljači je donijela rješenje o razrješenju ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića i predstojnika UVNS-a Ivice Panenića i poslala ga je u Vladu na supotpis premijeru Tihomiru Oreškoviću, koji ih još nije supotpisao.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.