Trener Leicestera Claudio Ranieri odbija tvrdnje kako su ‘Lisice’, nakon fantastične pobjede protiv Manchester Cityja u subotu, favoriti za osvajanje naslova engleskog prvaka. Subotnjom pobjedom od 3:1, Leicester sada ima pet bodova prednosti pred drugim Tottenhamom, koji je na drugom mjestu preskočio upravo Manchester City.

“Ne vjerujem u te kladioničarske prognoze. Pa oni su mi prvom predviđali otkaz. Ali ipak, nadam se da su u ovome u pravu”, rekao je Ranieri. Kada je stigao u Leicester, Ranieriju su kladionice davale gotovo nikakve šanse da se na klupi ‘Lisica’ i zadrži.

64-godišnji Ranieri već mjesecima pokušava smanjiti euforiju oko Leicesterovog naslova prvaka. Na konferenciji za novinare na Etihad stadionu rekao je da o tituli uopće ne želi razgovarati sve do kraja travnja. “Moja pažnja sada je posvećena utakmici s Arsenalom. Težak će to biti susret, prepun fantastičnih igrača. Ali, živi smo, i želimo se boriti. Znamo da je liga luda, i moramo pokušati. Uživamo u sezoni, a naši navijači moraju nastaviti sanjati”, poručio je Talijan.

Prednost Leicestera Ranieri vidi u tome što su fokusirani samo na jedno natjecanje. Ostale vodeće momčadi lige ovog mjeseca imaju susrete u drugim natjecanjima – Ligi prvaka, Europa ligi, FA kupu, Liga kupu. “Ostale momčadi će potrošiti dosta energije, stalna putovanja nisu lagana. Mislim da smo tu u maloj prednosti, ali svejedno moramo biti koncentrirani”, dodaje.

Prije 12 mjeseci Leicester se nalazio na samom dnu Premierlige. Izgubili su četiri utakmice zaredom, a imali su četiri boda manje od Burnleyja, tada 19. momčadi prvenstva. U početku sezone Ranieri je naglašavao kako je cilj dostići 40 bodova i opstanak u ligi, a sada kada su cilj ostvarili – nemaju što izgubiti.

Komentiraj