Trener lidera Premierlige Leicestera, Claudio Ranieri kazao je kako je vrijeme za osvajanje naslova prvaka – ‘sada ili nikada’.

Iza ‘Lisica’ je fenomenalna sezona, a četiri kola prije kraja sezone imaju pet bodova prednosti ispred Tottenhama. Sutra ugošćuju Swansea. Već su osigurali završetak sezone u Top3 i nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, a Ranieri poručuje kako je njihov fokus sada na povijesnoj tituli.

“Ili ćemo osvojiti naslov ove sezone ili ga nećemo nikad osvojiti”, rekao je Ranieri za BBC. “Osigurali smo Ligu prvaka, što je veliko postignuće, ali sada moramo pokušati doći do naslova prvaka. U tu ćemo zadaću uložiti svu našu snagu, srca, sve”.

Za teoretsku potvrdu naslova Leicesteru je iz četiri utakmice dovoljno osam bodova. Ovo je ujedno i prvi put da je Ranieri rekao da bi Leicester mogao osvojiti titulu, nakon što je još od Božića smirivao strasti i poručivao kako idu utakmicu po utakmicu. Ranieri od prvog pratitelja Tottenhama očekuje da osvojih svih 12 bodova iz posljednje četiri utakmice.

Kazao je i kako se ne boji gubitka igrača, te naglasio kako u svojoj momčadi želi samo ‘sretne i zadovoljne’ igrače. Ističe i kako nema neke posebne tajne u ovosezonskom uspjehu ‘Lisica’, ali naglašava kako je ključno prijateljstvo među igračima. Na sutrašnjoj utakmici sa Swanseajem ne može računati na Jamieja Vardyja, ali talijanski trener vjeruje da mogu do bodova i bez njega.

Ako se ikada bude snimao film o nevjerojatnoj sezoni Leicestera, Ranieri kaže kako bi volio da ga glumi Robert de Niro.

Komentiraj

FOTO:Michael Regan/Getty Images
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.