Izvanredni povjerenik Vlade za Agrokor Ante Ramljak u četvrtak je u Dnevniku Nove TV komentirao ugovor s Knightheadom. Ramljak je rekao da će vrijeme pokazati tko je u ovoj situaciji veleizdajnik.

“Morate shvatiti da je ugovor potpisan s preko 30 financijskih institucija. Svaka od njih zahtijeva povjerljivost i mi jednostavno nismo bili u stanju taj ugovor objaviti bez njihove suglasnosti”, rekao je Ramljak dodajući da rade na tome da se dobiju odobrenja za objavu ugovora. “Mislim da je danas svima jasno prema ovoj listi da taj famozni Knighthead nije prevladavajući u cijeloj ovoj priči”, kazao je.

Ramljak je rekao i da se u ugovoru spominje njegovo ime, ali kako je to ‘potpuno nebitno’. “Bitno je uzeti kontekst vremena u kojem smo pregovarali”, objasnio je. “Svaki ugovor koji se u ovoj kompaniji napravi ide na odobrenje Privremenom vjerovničkom vijeću koje je imalo punu informaciju i uvid u ugovor. Vlada nije imala informaciju na način da smo objašnjavali klauzulu po klauzulu i pokazivati ugovor do u detalje, svaku klauzulu. Ali bitno je da mi svaki mjesec pišemo izvještaj vladi i u tom mjesečnom izvještaju stoji apsolutno sve o čemu danas govorimo i taj izvještaj predajemo Ministarstvu gospodarstva”, istaknuo je.

Dodao je da ako ne uspije proces restrukturiranja, odnosno nagodbe, potom će se otvoriti stečaj. “Taj dio odgovornosti je moj. Mislim da porezni obveznici neće u ovom trenutku, a neće ni ubuduće, snositi nikakvo dugovanje prema bilo kome”, naglasio je Ramljak.

Komentiraj